Välkommen land nummer 100.


Att välja sitt hundrade land var inte lätt. Det skulle sitta i någorlunda nära anslutning till land nummer 99, erbjuda bra väder i augusti/september och betyda något speciellt. Jag menar, om du kan få resa precis vart du vill i hela världen, vart skulle du åka då?

Jag har alltid drömt om att åka till Himalaya, ”The roof of the world”.

Nu sitter jag i Bhutan och äter bananer som de odlar i en dalgång bredvid mig. Jag hade ingen aning om att det odlades bananer i Himalaya.

Att flyga till Bhutan betyder att man måste flyga med Druk Air och landningen i Paro klassas som en av de värsta i världen. Bergen låg väldigt nära till hands när vi gick ner för landning. Sedan avbröts den tvärt av turbulens och starka sydvindar. Därför åkte vi lite improviserat till Indien och tankade. Andra försöket fungerade bättre.

Det är tur att man inte är så flygrädd.
Eller höjdrädd om man får för sig att besöka Tigers Nest.

tigers nest